Vuxenheten tränger sig på


Torsdag 20:35.

Sitter och dricker farmors saft ur ett vinglas. Har inte riktigt förmått mig att hälla upp ett riktigt glas vin, inte i ensamheten. I sällskap gör jag det, jag gillar ju vin, så är det. På ett sätt skulle jag skylla på rädslan inför vuxenheten. Ett glas vin en torsdag, det är vad vuxna unnar sig. Jag är inte en riktig vuxen, jag är ett barn i en vuxen kropp, som låtsas ha koll på livet. Spenderar min tid på ett jobb, kör bil och veckohandlar. En förklädnad, det är vad det är. Undertill vilar en naiv själ som gärna skjuter upp räkningar till sista dag. En som gör bort sig titt som tätt, städar alldeles för sällan och fortfarande är rädd för spöken.

Kanske är det här övergången. Bron till ett vuxet jag. Allt som händer är bara förberedelser man råkar analysera till bitar. Själen befinner sig i ett mellanting. Mitt i en renovering av sig själv. Samtidigt smattrar tiden, lär och förlåter. En visdom i form av händelser och relationer, blir en trailer inför kommande år.

Vuxenheten ligger tätt intill, redo att öppna sin port. Men ikväll är inte rätt tillfälle. Ikväll låter jag ungdomligheten finnas kvar i ett glas med hemmagjord saft. Och så får det bli några år till.


Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Du skriver så fint! <3
nouw.com/hilma
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket, värmer så! <3
nouw.com/tessjohans
Sara
Sara,
Så fint du skriver <3
www.aamaziing.se
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket, så fint att få höra! <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229