skrivtips och tentaångest

Tisdagen slog till. Jag går runt iklädd i tentaångest och sneakers. På fredag sker det, sista tentan innan jul. Har koll på allt som har med kameran att göra, medan minnet sviker vid olika tryckmetoder. Kan fortfarande snurra in mig i tankar om att det är kul att plugga. Jag sitter liksom där, dricker te och läser om något som genuint intresserar mig, bortsett från konstiga tryckmetoder då.
Tänkte ta upp en sak med er idag eller snarare dela med mig. Har under större delen av hösten haft världens torka när det kommer till skrivandet. Mest suttit i sängen och smått irriterat försökt klämma ur mig ord. Det har inte gått. Tack kära någon att det släppte till slut, hittade lusten någonstans igen. Kreativiteten egentligen.

För er som sitter fast i träsket har jag samlat några av mina tips, sådant som hjälper mig att vrida igång tankarna.

Acceptera att det inte går vissa dagar. Vet inte hur många gånger jag har skrivit dagbok eller gjort skrivövningar för att tvinga in mig själv i skapande. Ibland har man tur, det kan liksom krävas uppvärmning. Vid andra fall säger det stopp. För mig brukar det bästa vara att lägga ifrån mig blocket en stund eller helt enkelt spara det till en annan dag. Precis som med träning, vissa dagar har man dåliga pass och andra solklara.


Stäng av musiken. Det blockerar tankarna, de lyckas liksom inte navigera sig när hjärnan nynnar. Testa att stänga av allt ljud för en stund, speciellt i miljöer med rörelse. Det finns otroligt mycket inspiration att hämta ifrån vardagshändelser, konversationer i kollektivtrafiken eller i kön till kassan. Sådant vi lätt missar när vi väljer att lyssna på Hellström en vardagseftermiddag.


Läs mycket och ofta. För det första, böcker är bland det bästa vi har. Små världar som man kan ta med sig vart man än går. För det andra får det mig att bli otroligt inspirerad. Sättet man kan känna igen olika författare endast igenom att läsa en text. Det finns så många olika sätt att skriva på. Just nu läser jag en bok, som jag av en slump hittade på second hand, där författaren skriver på ett fångande och hungrande sätt. Kan knappt slita mig. Jag tror detta är ett givande sätt till ökat ordförråd och våga experimentera i hur vi själva formulerar oss.


Skriv om allt. Släng bort allt som har med press och förväntningar att göra, allt behöver inte bli så himla bra hela tiden. Sätt dig ner och låt allt som tänks och känns komma fram. Något blir användbart och något annat hamnar i papperskorgen. Ibland måste man oskyldigt börja, utan en tanke om hur resultatet bör bli. Det fina med skrivandet är att man aldrig vet riktigt vart man hamnar.
#nouw #nouwinspo #bestofnouw #nouwinfluencer #skriva #skrivtips #skriverier

Gillar

Kommentarer

Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Fantastiska du! <3
nouw.com/lillystromqvist
Tessjohans
Tessjohans,
Ska du säga Lilly! <3 Stor kram på dig!
nouw.com/tessjohans
rebeccasundin
rebeccasundin,
Älskar tipsen! Också suttit i en torka, länge, den sitter i fortfarande. Hoppas det släpper snart haha, under tiden testar jag dina tips <3
nouw.com/rebeccasundin
Tessjohans
Tessjohans,
Åh så fint att höra! Håller tummarna för att den släpper, hatar när man hamnar i det stadiet. När man liksom vill skriva så himla mycket, men inget kommer. Stor kram <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229