Serier jag följde 2018

Bara ett till, sen blir det sängen. Så stängde man av och somnade. Hände ingen någonsin.

Jag är ju en av alla som fastnar avsnitt efter avsnitt. Sover en timme mindre för att man bara inte kan slita sig loss. Har ju blivit lite bättre på att stänga av. Lite.

Under 2018 följde jag inte super många serier. Blev mer längre säsonger och mindre tid. Har haft mycket annat för mig så har liksom inte hunnit sitta alla timmarna framför datorn. Och bra är väl det.Grey's Anatomy

Först av allt. En serie som jag blev helt galet kär i under ettan på gymnasiet. Sedan dess har det fortsatt. Har hälften av säsongerna på dvd. Den senaste har jag inte riktigt sett ikapp än, men det får bli snarast.

Man utnämner sig själv till hobbyläkare och lite till. Vet precis hur man använder skalpell och syr. Nästan i alla fall.

Handlar om Meredith Grey och hennes resa mellan kärlekar och sorg. Sjävklart får vi följa andra läkare (som McDreamy!!) och deras problem i vardagen. Gråtit många tårar till denna serie. Se!Breaking Bad

Efter att både en kompis och en dejt tipsat och hyllat denna serie var jag ju tvungen att se. Det var dags att ta steget. Fastnade redan efter avsnitt 1. Höstens höjdpunkt var klart alla kvällar framför Breaking bad med tända ljus och mat.

Kort och gott handlar den om Mr White som jobbar som lärare. En dag drabbas han av cancer och genom många tankar bestämmer han sig för att börja koka meth med en gammal elev.The Chilling Adventures of Sabrina

Min lillebror kom en dag och pratade om denna. Tyckte att jag borde se den. Sköt upp det och sköt upp det. Tänkte att det är ingen serie för mig, jag gillar inte sånt. Men dra mig baklänges vad fel jag hade. Den var underbar. En typisk serie jag hade älskat även om jag varit tio år yngre.

Sabrina är en tonårshäxa som precis ska fylla 16. Med åldern innebär en hel del ansvar och måsten som alla blivande häxor får. Något hon väljer att gå emot vilket rör om i grytan rejält. En serie kryddad med kärlek och vänskap blandat med spänning.Riverdale

En serie som funnits där hela tiden. I bakgrunden. När man bläddrar efter nya serier på Netflix. Aldrig riktigt fångat ens intresse. Inte förrän för två veckor sen. Klickade igång avsnitt 1 av ren tristess. Visade sig sedan att jag skulle fastna. Har gått och blivit lite smått kär i vissa karaktärer samtidigt som jag under senaste avsnitten suttit livrädd.

Skulle säga att Riverdale liknar en typisk tonårsserie. Man får följa ett gäng ungdomar under tiden som staden skakas av ett mörker. Mord och hot sker i den lilla staden. Blir en vardag som ungdomarna söker sig till och gör allt för att lösa. Sjävklart finns även tonårskonflikter i kärlek och vänskap med.Systrar 1968

Och till sist. Blev tipsad om denna i en grupp på Facebook. Nu ses den parallellt med Riverdale. Ni vet beroende på humör och så. Måste säga att Sverige blivit så bra på det här med serier och filmer. Heja heja!

Karin, en tjej från arbetarklassen, har nyss gått ut journalisthögskolan. Många brev hit och dit, men inget leder till något jobb. Till sist blir hon erbjuden ett sommarvikariat i Ystad. Något hon drar iväg på med en gång.


#nouw #serier #serietips #nouwinspo

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Grey’s kommer alltid vara min favorit! Älskar 😍
nouw.com/linndossing
Tessjohans
Tessjohans,
Ja min med, den är så underbart bra ju! 😍
nouw.com/tessjohans
SimonAndersson
SimonAndersson,
Nej jag kollar inte på filmer heller, jag är varken intresserad av filmer eller serier 😊
nouw.com/simonandersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229