något så viktigt

Jag har varit halvt sjuk i ungefär två veckor nu. Under denna tid har min hjärna exploderat som en förvirrad höna mellan hostattacker och halsont. Det blir ju lätt så när kylan smyger sig på.

Något som slog mig är vad jag har kommit till insikt med under dessa sjukliga tider. Tankar som jag tycker är oerhört viktiga och bör tas upp. Ibland behöver man påminnas. Därför tänkte jag dela med mig av dessa tankar till er.Bara det här med att vila. Vi måste bli bättre på att våga vila och pausa vardagen för en stund. Det är okej att vila. Man måste få ta ledigt från alla måsten. Tillåta sig själv att faktiskt mysa ner sig under filten med en hög snorpapper och varm choklad. Hellre att man vilar lite för mycket och blir helt frisk, än att köra igång för tidigt. Det betyder mer än alla måsten i världen. Psykiskt välmående är precis lika viktigt som det fysiska.

Framförallt måste vi lyssna på kroppen. Detta fantastiska skal som tar hand om oss dag ut och dag in. Läker alltifrån sår till hjärtan och brutna ben. Den kämpar för att vi ska kunna leva och vara här på jorden så länge som möjligt. Därför är det minsta vi kan göra att lyssna på den. Hjälpa till att varva ner och ge den tid för att återhämta sig.När man blir sjuk är det lätt hänt att man börjar stressa upp sig. Att man försöker jaga bort eller kanske ignorera sin förkylning. Något som i min erfarenhet bara har gjort viruset ännu starkare. Ibland blir man sjuk och då måste man acceptera läget. Det är en del av livet. Exakt lika normalt som att få mens skulle jag säga. Inte skiter vi i mensen när den knackar dörr? Vi hjälper den med choklad och tamponger! Precis lika snälla bör vi vara när febern hälsar på.

Så våga stanna upp och ta hand om er. Det är så viktigt.


#nouwautumnchallenge #nouwinspo

Gillar

Kommentarer

nadinefritz
nadinefritz,
Du har så rätt! Och du är så himla vacker
nouw.com/nadinefritz
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket fina du! Kram <3
nouw.com/tessjohans
SimonAndersson
SimonAndersson,
Ta glass, det hjälper
nouw.com/simonandersson
Tessjohans
Tessjohans,
Det håller jag med om!
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229