Livsråd, perfekt finns inte


Jag vill leva i en värld där vi hjälper och stöttar varandra. Där det ska vara en självklarhet att lyfta upp de som allra mest behöver det. Det ska vara okej att be om hjälp och visa vad man känner. Du ska få vara du och jag ska få vara jag.

Framförallt vill jag att varje individ ska må bra. Oavsett ålder, kön eller bakgrund. Jag vill att varje människa ska känna att den duger. Att det är okej att ibland må dåligt och vackla. Så låt oss hjälpa varandra att må bra.Det kommer att komma dagar där du bara vill ligga i sängen och gråta. När du känner dig värdelös och misslyckad. Då hoppet har försvunnit och ångesten skymtar fram. Men det är okej. Det är okej att våga känna.

Jag tror att det är ett sätt att komma närmre sig själv. Att lära känna sina känslor och våga hantera dem. Om man hela tiden trycker bort vad man känner, byggs det till slut ett berg. En stor hög hög som snart vill rasa till tusen bitar. Låt inte dessa bitar sopas undan under ännu en matta. Möt dem, känn och gå vidare. För jag lovar, det är okej att känna. Det är nog så vi blir lite modigare.Jag tror lite på att det som blir är menat. Vi träffar människor av en anledning. Vissa är till för att stanna medan andra är här för ett kort besök. Annars skulle vi inte lära oss så mycket om varandra. På så sätt måste vi gå igenom relationer som svider och upphör.

Ibland mår vi inte alltid bra av att hålla fast vid personer, då kan det vara bra för båda att släppa taget. Det kan handla om både kompisrelationer och partnerrelationer. Kanske växer man ifrån varandra, kemin upphör eller så ser man inte saker ur samma perspektiv längre. Oavsett ska du omge dig med människor som får dig att växa och skratta så mycket att luften försvinner. Det är då vi mår som allra bäst. När vi omges av positiv och givande energi. Så snälla, värna om dessa relationer och ta inte varandra för givet.

Släpp istället de relationer som inte längre känns givande. Umgås aldrig med någon som bryter ner dig och får dig att känna dum.Tänk inte elaka tankar om dig själv. Alldeles för ofta står vi framför spegeln och granskar oss själva. Vi ser varenda liten cellulit på kroppen, även om det så bara består av en ynka centimeter. Vrider och vänder. Tar tag i det där fettet på nedre delen av magen och suckar. Kramar om och lyfter brösten, tänker att om dem sett ut på ett annat vis hade det varit perfekt. Men perfekt finns inte.

Det finns så många olika utseenden ute i världen. Hur i hela friden ska alla kunna följa en speciell mall? Det går inte. Vi får inte tänka så. Värdet av en människa sitter inte i utseendet, det sitter i hjärtat och själen. Vi är alla gjorda av samma virke, vackra på alla sätt och vis. Du är du och du är bra!

Därför vill jag att du stannar upp så fort du får en dålig tanke om dig själv. Abort mission! Tänk istället på det där du uppskattar extra mycket med dig själv. För varje kränkande tanke, tänk två bra.

Ett annat alternativ är att be en kompis skriva ner tre komplimanger och tre bra egenskaper om dig. Läs denna lista varje gång din självkänsla och ditt självförtroende svajar, när det känns sådär extra tungt. Du är värd så mycket mer än att klanka ner på dig själv.


Gillar

Kommentarer

Jensilla
Jensilla,
Alltså min finaste vän du skriver så bra ❤️ älskar dig så mycket och jag kan skriva en listen med 100 egenskaper som är bra hos dig ❤️❤️
nouw.com/jensilla
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack min finaste! Älskar dig också och hade lätt fått ihop en tusen mil lång lista om dig med ❤️❤️
nouw.com/tessjohans
ineees
ineees,
Vilka fantastiska inlägg du gör hela tiden, wow<3 Fina och kloka ord. Kram!
nouw.com/ineees
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket! Bli superglad av att höra det <3 Kram!
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229