livsfunderingar à la måndag


Att inte våga känna. Man vet ju hur det blir. Kvävd, begränsad och spruckna hjärtan. Stänger av och blockerar minsta lilla tecken på pirr, för det är ju bättre så. Säkrast. Det är för svårt att vända om och släppa in, enklare att pausa innan något sker. Bäst för allas trevnad. Samtidigt är det ju så otroligt fantastiskt när vi väl vågar känna, finns inget mäktigare än så.


Att vara svinrädd för en dröm. När man vill så gärna att hjärtat spricker, på samma gång finns en stor röd skylt med texten "skitläskigt". Att inte veta förrän man står i konsekvensen av ett val. Grejen är att man måste kasta sig ut ändå, chansa lite, låta allt stå på spel och eventuellt gå åt helvete. Då har man i alla fall provat. Kanske växer man av denna svinigt läskiga känsla, står i slutet av tunneln med ett leende på läpparna. Vinnare i ens egna tävling.
Hur lång tid det tar att lära känna någon på djupet. Innan man vet allt som känns och skaver. Någons innersta. Det tar tid. Men det man investerar kan bygga så otroliga vänskaper. Bland det finaste och viktigaste vi har under vår tid på jorden.


Hur vi lever i ett ”antingen eller” samhälle. Man kan inte ha två av bästa världar som Hannah Montana. Man får inte, det är liksom inte inritat i livets mall. Samma sak gäller alla så kallade ”tjej” och ”kill” prylar. Hur mycket som faktiskt delas upp på detta konstiga vis. Vi bör lämna detta fyrkantiga beteende snarast, fly så fort vi kan. Bort, bort, bort.

Allt vi går omkring och känner, tänker om varandra, men aldrig säger. Om folk bara kunde öppna sina hjärtan lite mer, berätta vad som känns rätt och vad som är upp- och ner. Vara ärligt blottande mot varandra. Tänk er hur mycket enklare det hade varit för alla parter.
#nouw #nouwinspo #nouwoutfit #nouwinfluencer #nouwinspiration #advent #morgon #helg

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Dina otroliga texter sätter sig verkligen som fast hos mig, älskar det du skriver! <3
nouw.com/emmaengstrom
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket fina Emma! <3
nouw.com/tessjohans
linndossing
linndossing,
Du skriver helt magiskt <3 Kram
nouw.com/linndossing
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tusen tack fina Linn! <3 Kram på dig <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229