interaktioner i ett blomsterland

Höger. Vänster. Höger igen. Vrider på huvudet och biter i läppen. Jag och mamma står framför en stor hylla full av krukor. Omkring oss klättrar tusentals växter och ivriga tanter. Gråa snubbar gömmer sig bakom vagnar, himlar med ögonen och vill mest av allt därifrån. Nickar halvhjärtat när frågan om en kaktus i vardagsrummet kommer på tal.

Det är en salig blandning av färska sambos, gnälliga pensionärer - med stridsyxan i högsta hugg - redo att skälla på sextonåringar till sommarjobbare och mammor vars barn lämnar boet.

Mitt i smeten står vi, med fem krukor i famnen och bevittnar interaktioner i ett blomsterland. Redo att fly.Jag och mamma var alltså på blomsterlandet tidigare i veckan. Mina växter har fått spel och förökar sig alldeles för fort. Jag hinner inte med.

Därför var det dags. Jag skulle införskaffa fler krukor.Köket förvandlades till en "plantera-om-station" på nolltid. Det var här operationen skulle ske.Sedan hände det. Växt för växt. Alla elefantbebisar fick nytt hem. Börjar undra hur jag ska göra när det dyker upp ännu fler. Måste nog dela ut till folk. Synd att slänga tänker jag ju.Ni har väl inte glömt mina avokadoplanter? De lever loppan och den ena firar ett år i november. Helt sjukt att jag - Tess - lyckats hålla något levande så länge. Tror jag har hajat grejen nu. Lärt mig om kärleken till växter.Dessa ska få hänga med till Småland på söndag. Vackert pryda köksfönster och vardagsrum.

Blir ju som husdjur, kan vi ju låtsas. Minus gos och allt gulligt då. Funkar fint under studentlivet.


#nouw #nouwinspo #bestofnouw #växter #plantera

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Så underbart inlägg! Har verkligen fastnat för elefanterna mer och mer om jag ska vara ärlig, så stilrena! <3
nouw.com/emmaengstrom
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket fina Emma! <3 Jag med verkligen, ett stort plus att de är så enkla att sköta också! <3
nouw.com/tessjohans
fridachristinas
fridachristinas,
Åh vilket helt fantastiskt inlägg. Älskar ditt sätt att skriva, bilderna är helt magiska och det skall erkännas att jag blir en smula avundsjuk på dina helt fantastiska växter! Tell me U secrets. Kram!
nouw.com/fridachristinas
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket, värmer otroligt mycket! Kanske får göra ett inlägg om mina växtråd haha! Stor kram <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229