fynda på second hand

Har aldrig varit den som brytt mig om att ha det allra nyaste. Det som ses i skyltfönster och kanske är "inne" just nu. Ens stil ska ju trots allt spegla ens karaktär. Då spelar det egentligen ingen roll vart man hittar sina plagg.

Det viktigaste är att man trivs i det man bär!
Under tiden i Göteborg älskade jag att gå i second hand affärer. Främst på grund av att de har så mycket fler ställen att välja mellan. Bodde fem minuter bort från Emmaus, en dröm för mig. I lilla Halmstad har vi inte mer än kanske två eller tre stycken, har lite dålig koll på utbudet. Men man lyckas fynda en hel del ändå! Alla plagg (förutom byxorna) i detta inlägg lyckades jag skrapa ihop för endast 300 spänn!

Det jag tokgillar med att handla på second hand är att man hittar så mycket unikt. Mycket som längre inte går att få tag på i nuvarande sortiment. Tog en sväng till myrorna häromdagen och kärade ner mig extra mycket i den röda tröjan. Likaså skorna. Har kollat på liknande skor i skobutiker men inte hittat dem med pricken över i:et. Men dessa var wow och lite till!

Skulle säga att det är en win win att handla second hand. Organisationer så som Myrorna arbetar aktivt mot människohandel genom att bl.a. ordna skyddat boende för kvinnor som utsätts för trafficking. De försöker även lyfta denna fråga i debatten.

Annat fint de gör är att ordna barnkollo och familjekollo under lov, för dem som inte har möjlighet att åka någonstans. Och så mycket mer! Om ni vill gå in och läsa mer kan ni klicka här .
Sist men inte minst hjälper vi ju också miljön. Bara genom att handla vart tionde plagg på second hand, har du minskat växthusgasutsläpp med 30 kilo om året. Det är alltid något! Även om jag handlar i vanliga butiker också, så kommer second hand alltid ligga lite extra varmt om hjärtat.

Handlar ni något second hand?


#nouwautumnchallenge #nouwinspo #secondhand

Gillar

Kommentarer

AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
Tessjohans
Tessjohans,
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Åh supertips verkligen, tycker verkligen din stil är så snygg!! <3nouw.com/lillystromqvist
Tessjohans
Tessjohans,
Åh men tack fina du!! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229