"En nypa kärlek"


Vi ligger i mitt gamla flickrum. Tätt intill varandra med endast millimeter av luft emellan. Det är som att man kan känna varenda litet andetag, varenda liten blinkning och varenda liten tanke. Du stryker dina fingrar längs mitt kastanjebruna hår, sådär varsamt som du alltid gör. Liksom drar det bakom mitt öra. En frisyr jag annars brukar hata. Men med dig så bryr jag mig inte, för att du är du. Jag skulle kunna ha den fulaste frisyren i världen och du skulle ändå stanna. Det är väl lite det som är det fina. Att känna sig så hemma med någon. Tänk det.

Det är fjärde gången vi ses, du och jag. Ändå känns det som om vi känt varandra i tusen år. Som att vi redan hittat hem. Den här gången ska jag visa dig mitt bästa recept på varm choklad. Kakao, socker, vaniljsocker, mjölk och ”en nypa kärlek” som du säger. Tungorna bränns under filtar framför klassiska disneyfilmer. Sen ligger vi där mellan ord om livet och töntigt svenska raplåtar. Någonstans här slås jag av tanken på dig. Att lilla jag har fått chans att träffa en sån som du. Du som har samma nivå av barnslighet, är händig och äger ett hjärta av guld. Du som samlar på krukor, sjunger fint men falskt och lirar luftgitarr. En sån som just du.

I timmar har vi legat i exakt samma position. Varje gång vi kikar på klockan säger jag ”Fem minuter till, sen så, sen skjutsar jag hem dig.” och så ligger vi där fem minuter till innan jag upprepar samma mening. ”Jag vill inte tränga mig på, men jag kan ju sova över” säger du – till slut - med din norrländskt charmiga dialekt. Där och då inser jag att du faktiskt kan sova över. Du behöver inte åka hem. Inte ikväll. Så där och då - med millimeter emellan - stannar du, i mitt alldeles egna gamla flickrum.


#nouwautumnchallenge #nouwinspo #skriverier

Gillar

Kommentarer

Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Magiskt fint skrivet, jag blir verkligen helt tagen! <3
nouw.com/lillystromqvist
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack finaste Johanna, värmer verkligen! <3
nouw.com/tessjohans
pandi
pandi,
Ditt språk är fantastiskt! :O <3
nouw.com/pandi
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket fina du! Blir så tokglad av att höra det! <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229