Del 2: 36 frågor

Då var det dags igen. Ni ska få lära känna mig ännu lite mer igenom de 36 frågorna. Om ni ännu inte läst del 1 eller är sugna på att friska upp era minnen, så hittar ni det inlägget här.13. Om en kristallkula kunde avslöja sanningen om dig själv, ditt liv, din framtid eller vad som helst, vad skulle du vilja veta?

Helt ärligt hade jag velat veta noll. Det förstör liksom överraskningen. Tänk va tråkigt det hade varit om man redan visste allt? Och man kommer ju komma till en punkt då man befinner sig i framtiden. Till dess hade jag inte velat oroa mig för vad som komma skall. Tror mest det hade skapat oro för min del.


14. Finns det något du drömt om att göra under en längre tid? Varför har du inte gjort det?

Skicka in mina texter någonstans. Till tidningar, tävlingar eller annat. Det är något jag har drömt om till och från under perioder. Har liksom bara inte tagit tag i det. Vill kunna hitta "pricken över i:et texterna". Jag har ju en del texter på lager, det har jag ju. Men är så jädrans självkritisk. Tog ett bra tag innan jag började dela med mig här. Men har insett att man måste dela med sig för att kunna utvecklas. Så måste bara få en spark i baken, pang och boom.


15. Vad är den största bedriften i ditt liv?

Den var svår. Jag är ju bara tjugo, så känns liksom som om jag inte hunnit med något storslaget än. Inte utåt sätt. Inåt sätt skulle det dock vara att jag lärt mig trivas med mig. Om det kan räknas som en bedrift. Att jag vågar tro på mig själv och mina beslut, vet vem jag är och hur jag fungerar. Något som jag för några år sen hade noll koll och tro på.


16. Vad värdesätter du mest i en vänskapsrelation?

Tillit, öppenhet och humor. Att man alltid finns där för varandra och stöttar. Även om man ibland inte vet vad man ska säga, det kan liksom räcka att bara finnas där. I alla fall för mig. En vänskap ska få dig att må bra, skratta och kunna bolla allt mellan idéer och råd. Man ska kunna vara 100 procent sig själv utan att bli dömd eller kritiserad. Kort och gott.17. Vilket är ditt favoritminne?

Ett av mina favoritminnen måste ändå vara när jag och min familj var i Cypern med mina kusiner och deras familj. Jag och V är lika gamla. På den tiden måste vi varit runt 11 år. Små och nyfikna på världen. Extra glada i den där poolen. Poolen där tanter hade vattengympa, barn gjorde magplask och fick kalsup i. Efter vi tryckt i oss lite frallor på hotellrummet bad vi på bara knän om att få springa ner till poolen en stund före de andra. Vuxna var ju så sega. Inte hade vi tid att vänta. Ett ja senare och vi springer ner. Poolen är helt tom. Inte en enda kotte badar. Wow tänker vi. En hel bassäng för oss själva. Kanske varje barns dröm. Vi tar sats och kastar oss ner i vattnet. Drar oss fram med krokiga armar och lever livet. I ungefär 5 sekunder.

- Någon har bajsat i poolen, ni måste upp! Den håller på att rengöras!


18. Vilket är ditt sämsta minne?

När pappa föll ner från stegen som lutade mot vårt hus. Han skulle måla. På vårt alldeles förstora hus.

Mamma håller på att rensa i trädgården. Ganska tätt intill befinner vi oss. Min storebror M och lillebror T och jag. Eftersom M är sju år äldre och starkare än oss på fyra och tre, snurrar han oss. Lite likt en karusell. Runt och runt på gräset. En duns med skrammel hörs. Mamma kastar sig iväg med oss tätt inpå. Precis bredvid ingången till hallen på asfalten. Blod och stege i marken. Panik. Telefon som kopplas till 112. Oroliga blickar. Tiden stannas där i stentrappan, en snabb blick innan vi slussas in i huset.

Har kommit till en punkt där jag har blivit osäker på om det var exakt så eller om jag drömt det i efterhand. Har tidigare varit bombsäker på att det var exakt så. Alltid haft med mig detta minne sen händelsen och kan fortfarande se allt från stentrappan. Nu i efterhand har det liksom tankarna bleknat. Kan inte längre avgöra om det är det exakta minnet eller om det förändrats genom drömmar. Vet inte hur jag ska förklara riktigt. Oavsett vad, är det nog ett av mina hemskaste minnen.


19. Om du visste att du skulle dö om ett år, skulle du då ändra något med hur du lever idag?

Ja men det skulle jag. Om det hade varit möjligt att klara sig utan jobb, hade jag sagt upp mig. Använt tiden till att spendera tid med familj och vänner. Upplevt saker med dem, alltifrån resor till vanliga hemmakvällar. Jag hade sett till att gå på mycket bio, träffa mina förebilder och bara gjort sånt jag verkligen vill. Allt man redan gör, fast ännu mer.


20. Vad betyder vänskap för dig?

Allt skulle jag säga. Har inte en blekaste aning om hur jag hade tagit mig igenom ett liv utan vänner. Hade antagligen sprungit runt och varit lika förvirrad som en höna. Dränkt av känslor så som ensamhet. Ätit sushi själv och skrattat dubbelt så mycket åt mina egna skämt. Så jag utan vännner fungerar ej nog.21. Vad har kärlek och omtanke för roll i ditt liv?

En otroligt stor roll. Har alltid värderat kärlek högt. Skulle säga att det är en av de bästa sakerna i livet. Då snackar jag inte bara om kärlek i parrelationer utan kärlek överlag. Inom familj och vänner. Främlingar som hjälper varandra. Alltihop. Likaså omtanke. En stor roll i mitt liv.

Det finaste är nog att det kan ske i form av en lapp på kylskåpet till ord som "kör försiktigt". Kärlek och omtanke finns i mycket.


22. Turas om att berätta något du tycker är ett positivt karaktärsdrag hos din dejt. Totalt fem saker.

Eftersom att jag ännu inte har en dejt, tänker jag att vi kör likt förra gången. Att jag listar fem saker jag ser som positiva egenskaper hos en potentiell dejt. Och det skulle vara: kreativ, rolig, omtänksam, framåt och spontan.


23. Hur nära och varm relation har du till din familj? Känner du att din barndom var lyckligare än de flestas?

Min relation till min familj är väldigt nära. Jag är väldigt öppen kring tankar, funderingar och vägval som uppstår. Speciellt med mamma, hon är lite som en bästis. Någon jag ser upp till så otroligt. Till mina bröder och pappa har jag också en fin och nära relation. Känner att jag kan vara ärlig och öppen om i princip allt, vilket jag uppskattar mycket. Älskar allihopa till tusen.

Lyckligare vet jag däremot inte, har aldrig direkt jämfört och vill nog inte det heller. Alla familjer har sina fajter och problem. Sånt som händer under årens gång. Både stora och små händelser. Dock känner jag att min barndom inte kunnat bli bättre än den var, den har varit jättebra. Även om jag har haft mina svåra tankar kring kropp och mat att handskas med, har jag alltid haft en stöttande familj, i vått och torrt. Vilket i sig är lyckligt lottat.24. Hur är relationen till din mamma?

Som jag nämnde ovan, hon är en av mina närmsta. Jag kan berätta allt för henne. Ett band som växt till sig igenom åren. Visst har jag alltid kunnat prata med henne, men det känns som att det på senare år har blivit ännu närmre. Kanske för att jag blivit äldre och inte är kvar i tonårsfasen.


25. Gör de tre sanningsenliga "vi"-uttalanden. Till exempel: "Vi sitter båda i det här rummet och känner oss.."

Jahopp så hamnade vi i skiten igen haha. Ännu en fråga som inte riktigt går enligt planer. Har ni någon bra lösning så släng in den i kommentarerna! Vi hoppar över till fråga nr 26 istället.


26. Fyll i den här meningen: "Jag önskar att jag hade någon att dela ____ med."

Jag önskar att jag hade någon att dela vardagstankar med. Ni vet de små historier man vill berätta efter en dag på jobbet? Om kunden som gav en komplimang, hur klumpig man var som tappade äggen eller när man fick en julkram av en stammis. Alla små vardagstankar som flyger förbi. Egentligen lite onödiga men så fina grejer.

Just nu har mamma blivit en av de som får höra mest om allt sånt. Allt som liksom bubblar inom mig och bara vill ut. Berättas. För allt och alla. Även om det är lite onödigt.


#nouw #nouwinspo #lista #blogglista #36frågor #välmående

Gillar

Kommentarer

BellEveTherese
BellEveTherese,
Så intressant lista, men vad tråkigt att man liksom ”måste” ha partner på vissa. Hmmm kommer inte på någon bra lösning egentligen 🤔 haha. Kram på dig fining! ❤️
nouw.com/bellevetherese
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack!! Ja håller med, dem är ju egentligen ämnade för "att bli kär" eller iaf lära känna någon bättre, så försöker ändra om dem som är till för två. Men mycket klurigt haha!! Kram fina du! ❤️
nouw.com/tessjohans
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Så glad jag blir av att du vågar tro mer på dig själv och kan känna dig mer självsäker vännen! ♥ Du är otroligt duktig på att formulera dig i text därav tycker jag verkligen du borde skicka in någon text eller flera till tidning, tävling eller vad du nu känner för! Jag tror på dig, kramar!
nouw.com/lillystromqvist
Tessjohans
Tessjohans,
Åh ja, något som känns otroligt skönt, häftigt och härligt! <3 Tack så mycket, blir verkligen superglad av att höra det!! Får ta mig i kragen och skicka in lite texter! Kram på dig fina du <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229