att ta hand om sig själv

Godmorgon mina hjärtisar!

Det är helg igen och vad passar då inte bättre att ta hand om sig själv lite extra? Att man ger sig tid till att göra det man mår allra bäst av. Det behöver inte vara något dramatiskt stort som kostar pengar. Som tur är finns det faktiskt vissa guldkorn som är helt gratis!

Vad kan man då göra undrar ni? Mycket säger jag! Har därför samlat mina bästa må bra tips. Sådant jag gör när jag behöver ta hand om mig själv lite extra. Hoppas ni hittar något ni fastnar för!Ta en extra varm dusch med hemma-spa.

Igår sprang jag genom halv stan i ösregn bara för att få några ärenden gjorda. Tänkte att det var nu eller aldrig och begav mig ut som en liten krigare utan sköld. Väl hemma var jag som en dyngsur katt, det bara droppade vatten omkring mig. Därför kändes det perfekt att få unna sig en riktigt varm dusch och smörja in kroppen från topp till tå.

Det behövs inte så mycket för att det ska kännas lyxigt. Att få hoppa in i en varm dusch och ta hand om kroppen lite extra nu under kallare tider, det är något vi mår bra av!Laga en god middag.

När man bor ensam är det ju himla lätt att man bara slänger i sig en macka istället för att laga något. Man tänker att "varför ska jag? Det är ju bara jag som äter". Men exakt så! Det är ju du som äter. Är inte du värd en riktigt måltid som får dina smaklökar att jubla? Såklart du är, det är ingen tvekan om det!

Ta dig tid att laga en riktigt god middag till dig själv. En maträtt som du älskar och uppskattar. Du är värd precis lika mycket som du skulle ge till en vän/partner.


Sov ordentligt.

En otroligt viktig punkt som jag tror vi tar alldeles för lätt på, även jag. Man scrollar precis innan läggdags och gör det där allra sista för dagen. Klockan tickar iväg och slår plötsligt tolv. Varpå du grips av panik eftersom du ska upp 6 timmar senare.

När jag sover för lite fungerar inte jag fullt ut. Oftast sjunker min energi snabbare under dagen samtidigt som jag har en större chans till att bli småtjurig. Man blir helt enkelt inte lika effektiv eftersom man inte har samma ork.

Självklart är det väldigt individuellt angående hur många timmar man bör sova. Någon klarar sig på färre timmar medan en annan kan sova upp till tolv timmar i sträck. Sov ut när du har chans och lägg dig i tid. Din kropp kommer att tacka dig, det kan jag lova!Sätt mobilen på flygplansläge.

Ibland kan det vara otroligt skönt för själen att stänga ute all kontakt för en stund. Att koppla bort sig ifrån sociala medier, sms och andra måsten. Därför brukar jag slå på flygplansläge på mobilen. Inga notiser eller liknande dyker upp. Man lugnar känslan av att man "måste" gå in och kika samt kan koncentrera sig på annat fint istället.

Ett hett tips är att göra detta om man vill få plugget i rullning! Brukar fungera perfekt för min del!Påminn dig själv om hur bra du är.

Så viktigt! Det är ofta vi klankar ner på oss själva och bara ser allt det negativa. Bankar in i våra huvuden att vi inte duger eller räcker till. Det där sätter vi stopp för direkt!

Ägna några extra tankar till dig själv. Vad är det du är bra på? Vad brinner du för? Vilka fina egenskaper uppskattar du hos dig själv? Gör en lista på vad du finner finast med just dig! Ibland måste vi påminna oss själva om hur bra vi faktiskt är. Heja dig!


Baka och ät.

Visst ska man dela med sig, men i vissa stunder får man vara lite ego. Det är okej. Ett perfekt tips för en regnig dag då själen inte mår så bra, är att baka och äta upp allt (eller så mycket du orkar/vill) själv!

Det är väldigt sällan man tar tid och bakar till sig själv. Oftast sker det när man vet att det är gäster på gång eller vid andra tillställningar. Så varför inte en dag passa på att fika på nybakat framför en film i ditt eget sällskap?


#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Åh tokgillar dessa typer av inlägg på din blogg, du är så bra och skriver så fint vännen!<3 Vilken otrolig myskänsla du har fått till i bilderna, man vill verkligen bara hoppa in i dom!! <3 Kram sötnos
nouw.com/lillystromqvist
Tessjohans
Tessjohans,
Ååh blir så glad att höra sånt, tack så mycket finaste du! Kram på dig!! <3
nouw.com/tessjohans
Felicia
Felicia,
Vilka supertips!! Ska försöka baka något riktigt smarrigt nästa vecka!! 😃
feliciahblogg.webblogg.se
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket! Det tycker jag absolut du ska! Har själv funderingar på att baka kanelbullar eller något liknande! <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229