att krångla sig genom livet

Hjärtat blir tungt när jag passerar den rosa plasten som vilar innanför delikatessdisken. Jag slungas tillbaka på mindre än två sekunder, påminns om en förfluten klump i magen. Hur jag kände ångest varje gång mina sneakers nuddade den sluttande asfalten. Klockslagen som fastnade i en tid som ville gå fort. Kunde känna kylan genom skjortärmen och ville mest av allt kasta bort den luftiga hatten. Gav kunder räkor med två gram för mycket, fick börja om. Chansade med spaden, upp på vågen och spänt vänta. Hjärtat slog aldrig några volter, den bubblade lyckan kom i stället så fort jag fick utforska. Under skrivkurser, spårvagnsturer, öl-möten och delanden av nachotallrikar. Det var då livet kändes.

Ett flyttlass senare var jag misslyckad och broken ett tag. Från ett Göteborg till ett Halmstad. Det var aldrig så det skulle bli. Hatade mitt beslut och hatade mig. Grubblandes och undrandes, vem var jag och vad ville jag egentligen?
Snart två år senare spikar jag upp tavlor på en ny vägg i en annan stad. Jag kallar Kalmar för hemma och hela hjärtat är i dans. Stigen fanns hela tiden, fast i bakgrunden. Det tog ett tag att hitta den, att hamna rätt. Någonstans mitt i det hela finns tacksamheten, att allt blev som det blev. Precis såhär skulle det vara och precis såhär är det. Ibland måste man bara få krångla sig fram lite genom livet.#nouw #nouwinspo #bestofnouw #tankar

Gillar

Kommentarer

idagrundelius
idagrundelius,
Vad fint skrivet!
nouw.com/idagrundelius
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket! <3
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229