att göra det du älskar

Vad är det som gör dig extra lycklig i livet? Det där som får dig att le så stort att hjärtat nästan spricker? Som får dig att tjuta av lycka? Det du vill allra helst här på jorden?

Ända sedan jag var liten har jag fått höra att man ska göra det man älskar. Det spelar ingen roll om man vill bli polis, resa världen runt eller bygga hus på landet. Ingenting är för stort så länge man har vilja. Man har alla möjligheter i världen, något man ska ta tillvara på. Om det finns något som får en att lysa så ska man aldrig släppa det.Gör du något som innerligt är en stark passion eller gör du något du förväntas utav din omgivning? Jag tror att det är många som lever sina liv efter den mall samhället skapat åt oss. Att man följer vissa mönster eller går efter andras planer. Innan man snurrar in sig helt i detta nät måste man bryta och fråga sig själv "vad är det mitt hjärta klappar för?".

Om vi inte gör det vi faktiskt brinner för, slösar vi då inte vår tid? Vi har fått en biljett här på jorden. Inte ska vi då leva efter andras drömmar, eller hur? Det vore ju inte klokt. Livet är ingen tävling om vem som tjänar mest pengar, har störst hus eller åker på flest resor. Det som spelar roll är vad du brinner för och må bra av. Du ska leva för något du älskar. Något som får dig att känna det där pirret i magen.Jag vill att du frågar dig själv: "Vad blir jag lycklig av?" och "Är det något som jag har ägnat mig åt idag?". Om svaret är nej på sista frågan vill jag att du stannar upp. Oavsett om du har ett speciellt mål eller inte, bör något av din dag innehålla minst en sak som gör dig lycklig. Det behöver inte vara något storslaget. Det kan vara att få träffa en vän, se den där filmen eller göra den där goda måltiden. Bara det finns minst ett guldkorn om dagen.Det viktigaste är att man lever lite efter hjärta och gör det man känner för. Att man faktiskt vågar följa sina drömmar även om det är läskigt. Lev efter dig, dina drömmar och din passion. Jag är övertygad om att det kommer var guld värt i slutändan.

Man får kalla mig en naiv drömmare. Kanske är det just det jag är, vad vet jag. Men jag är mycket hellre det än någon som aldrig gjorde det den älskade. I mina ögon ska man leva livet genom det man älskar. Har man en stark passion för något ska man aldrig släppa det.

För vad vore livet egentligen utan drömmar och mål?


Gillar

Kommentarer

elinoreriksson
elinoreriksson,
Så underbara ord<3 Någonting som är värt att tänka på om dagen! 😊
nouw.com/elinoreriksson
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket! Ja verkligen! <3 Kram på dig!
nouw.com/tessjohans
sihamklingofstrom
sihamklingofstrom,
Tessjohans
Tessjohans,
Åh detsamma fina du! ❤️
nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229