5 viktiga grejer jag har tänkt på


Att göra all mat från grunden

Det finns så mycket skit i vissa produkter som man knappt tänker på. Saker vi köper tillsammans med en idé om att alla ingredienser är ok. Vi förblindas och stoppar i oss alla möjliga sorters ämnen, kombinationer vi inte ens kan tyda.

Jag har tänkt på det här otroligt mycket under de senaste veckorna och har nu bestämt mig. Under november ska jag ha en utmaning med mig själv. Att i stället för att köpa bröd, baka eget. Springa ifrån frysta vegoprodukter och satsa ännu mer på kikärtor, bönor och grundrecept. I nuläget äter jag inte färdigmat särskilt ofta och har egentligen en ganska bra matrutin. Det ligger mer i lathet att man kanske köper granola, bröd och exempelvis färdig guacamole. Grejer man kan fixa lätt på egen hand och få ännu godare smaker. Den rutan börjar jag i. Experimentera och göra mera eget.

Hur musik kan få en att känna

Från ingenstans dyker låten upp, låten med stort L. Den som hugger lite extra i hjärtat. Du blir tyst och färdas år tillbaka. Som ett brev skickat på posten återskapas exakt samma känsla som förr.

Jag kan på något sätt inte förstå hur hela ens kropp kan reagera så starkt på vissa låtar. Speciellt om man varit med om grejer som känts så himla mycket. Det är både på gott och ont som man slussas tillbaka.

Hur ofta man glömmer sig själv

Vi är hela tiden noga med att få andra att må bra och ha det bra. Det är lätt att man glömmer sig själv, inser inte förrän man vaknar en natt och kroppen inte orkar mer. Den gav upp under glömska och noll fokus.

Jag tror att man, även om det är svårt, måste bli bättre på att hjälpa sig själv. Det betyder inte att vi ska skita i alla andra och endast tänka på oss själva, utan att vi bara inte får glömma. Att man kanske måste bli bättre på att känna in sina egna känslor och förstå dem emellanåt.

Ta bort sociala medier för en vecka

Jag kan fastna så otroligt lätt i scrollandet. Man ska snabbkolla innan man drar igång med dagens plugg och plötsligt har man suttit i en timme. Tänk vad mycket man hade hunnit med under den tiden. Vi lägger alldeles för många minuter på att bläddra igenom ett flöde av andras liv. Till slut glömmer vi bort vårt eget.

Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra än. Men det lutar åt att radera instagram och Facebook för några dagar. Mest för att se vad som händer och hur kreativiteten ökar. Jag skriver ju som allra mest när jag inte blockerar tankarna med scrollande.

Sluta följa strömmen

Att följa strömmen kommer göra att vi hamnar i strömmen. Man måste våga byta riktning och springa åt ett annat håll. Det går liksom inte att gå efter andras tankar och tyckanden. Om man gör det finns det risk till ett liv man egentligen inte trivs med, allt för att man levde efter en viss mall.

Vem bryr sig egentligen vad grannen tycker om tio år? Antagligen lär det inte påverka dig för fem öre. Våga göra din grej.#nouw #nouwinspo #bestofnouw #lista #tankar

Gillar

Kommentarer

Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,
Så kloka ord! Blir så glad av att se en så fin och ärlig blogg! Kram
nouw.com/alexandra_wiberg
coldinfinity
coldinfinity,
Så mycket bra musik på den där skivhyllan! Och bra inlägg i övrigt 😊
nouw.com/coldinfinity
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229